Fjärrvärme privat

Vi levererar fjärrvärme till din villa/bostad i Gällivare, Malmberget och Koskullskulle. När du ansluter till Gällivare energi som fjärrvärmeleverantör har du dessutom möjligheten att teckna avtal för helt klimatneutral fjärrvärme.

Så fungerar fjärrvärme

Fjärrvärme funkar som namnet antyder på så sätt att själva uppvärmningen sker i ett värmeverk ”i fjärran” för att därefter distribueras som hett vatten i vattenrör till din bostad. Det innebär att du som värmer upp din bostad med fjärrvärme slipper stå för egen uppvärmning genom en värmepanna och i stället har en värmeväxlande fjärrvärmecentral som är betydligt mindre än många värmepannor.

Det heta vattnet kommer in i huset och går till en värmeväxlare som både värmer upp det vatten som går i elementen i huset samt värmer det vatten som går till kranar och duschar i bostaden. När det heta vattnet värmt upp vattnet i huset kyls det ner och leds därefter tillbaka till värmeverket där det värms upp igen. Tack vare ett slutet och välisolerat system av fjärrvärmerör är driftsäkerheten hög och uppvärmningen mycket tillförlitlig.

Fjärrvärme är ett resurssnålt sätt att värma upp din bostad och fjärrvärmecentralen varken låter, luktar eller behöver i det närmaste ingen tillsyn.

Installera fjärrvärme - så här går det till

1.Lämna intresseanmälan

Du kan lämna intresseanmälan direkt här på sidan eller kontakta oss. Vi kontrollerar om det finns fjärrvärme i närheten av din fastighet. Skickar ett prisförslag på ”nyckelfärdig installation” där anslutningsavgift och installation av fjärrvärmecentral ingår.

2. Hembesök och planering

Efter beställning kommer vi på hembesök där vi informerar och planerar tillsammans med dig var lämplig placering av fjärrvärmecentralen är samt hur och när grävning och installation ska ske. Vi skickar fjärrvärmeavtal för undertecknande innan vi påbörjar installation.

3. Grävning

Vi gräver från gatan fram till din husvägg och lägger ner isolerade fjärrvärmerör. Har du ett hus med källare borras hålet i din källarvägg. Har du ett hus utan källare läggs rören på utsidan av väggen och döljs sedan med en profilerad plåtlåda. Plåtlådan kan fås i standardfärg vitt, rött, grått eller svart.

3. Återställning utomhus

Efter att grävarbetet och rördragningen är klar fyller vi igen schaktet i gatan och på tomten. Vi återställer tomten i det skick den var innan vi började gräva.

4. Montering av fjärrvärmecentral

Den gamla pannan kopplas bort och dras åt sidan om inte något annat är avtalat. Den nya fjärrvärmecentralen monteras på väggen och alla rör ansluts.

5. Besiktning och information

När allt är klart, visar vi dig hur den nya fjärrvärmecentralen fungerar. Samtidigt gör vi tillsammans med fastighetsägaren en besiktning av allt utvändigt och invändigt arbete. Det ingår 2 års garanti på fjärrvärmecentralen och installationen.

Nu är arbetet klart men som kund kan ni kan vara trygga med att vi alltid finns till hands om ni behöver hjälp eller har frågor. Vi ser fram emot en långsiktig relation med er.

Om något skulle hända med värmen eller varmvattnet i er fastighet så når ni oss på ett telefonnummer dygnet runt året om!

Klimatneutral fjärrvärme

Vi tänker på och bryr oss om miljön, både i vår direkta närhet och i det större perspektivet. Därför erbjuder Gällivare energi våra kunder möjligheten att få 100 % klimatneutral fjärrvärme. Det innebär att den värme som du köper av oss produceras med enbart förnyelsebara energikällor och är ett enkelt sätt att både värna om klimatet och också att bidra till en hållbar närmiljö i Gällivare kommun.

Vem kan få fjärrvärme?

Du som bor i Gällivare, Malmberget eller Koskullskulle har goda förutsättningar för att få fjärrvärme från Gällivare Energi. Avvikelser kan dock förekomma så för att vi ska kunna göra bästa möjliga bedömning rekommenderar vi att du kontaktar oss direkt.

Priser och avtal

En nyckelfärdig installation av fjärrvärme i villa kostar 45 000 kr inklusive moms. I det priset ingår leverans och montage av en fullt driftklar fjärrvärmecentral som inkluderar radiator- och varmvattenväxlare, expansionskärl samt reglerutrustning med utegivare. I installationskostnaden ingår också urkoppling av befintlig värmepanna och eventuell varmvattenberedare.

ROT-avdrag

Om ni har rätt till ROT avdrag så hanterar vi den ansökan för er i samband med anslutning av fjärrvärmen. 

Räkna ut fjärrvärmepriset

Gör snabbt och enkelt en kalkyl för att räkna ut din förväntade fjärrvärmekostnad månadsvis och på årsbasis.

Fjärrvärmekalkylator

Du kan även ladda ner våra fjärrvärmepriser nedan: