Energiingenjör till ny roll på Gällivare Energi!

Är du en målinriktad och kommunikativ ingenjör som gillar att tänka nytt? Får du saker att ske enligt plan och brinner, precis som vi, för att vara en del i att skapa ett cirkulärt samhälle och utveckla kommunen i en grönare riktning?  Då är du varmt välkommen att söka tjänsten som energiingenjör hos oss!

Om oss

Gällivare Energi AB har producerat och distribuerat egen energi i över 40 år och levererar idag fjärrvärme till privatpersoner och företag i Gällivare, Malmberget och Koskullskulle. Vi finns nära kunderna och erbjuder genuin trygghet och hög tillgänglighet genom enkel kontakt. Dessutom kan vi erbjuda 100 % klimatneutral fjärrvärme.

Vi har tillsammans med hela organisationen arbetat fram en värdegrund som anger vilken företagskultur vi eftersträvar, som vi kort och gott kallar för ”VARM”. Det betyder att vi arbetar med fokus på Vi-känsla, Ansvar, Respekt & Inkludering och Målinriktning, vilka är viktiga kärnvärden som ska vägleda oss i både beteenden och beslut. För oss är det viktigt att du kan vara med och bidra till denna kultur!

Gällivare Energi AB har beviljats medel om 10 miljoner kronor för att arbeta med en förprojektering som går under namnet ”Omställning av energisystemet i Gällivare till industriell restvärme”. Projektet ska skapa förutsättningar för att lösa utmaningen om ett mer hållbart och smart energisystem genom ett uppdaterat system för fjärrvärme i Gällivare, redo att hantera de extremt stora mängder av spillvärme som kommer finnas 2026 eller när LKAB:s produktion av fossilfritt stål kommit i gång.

Om rollen

Vi behöver förstärka teamet och söker nu en övergripande energiingenjör till en ny roll i bolaget, som kan ansvara för och driva projekt inom hela vårt verksamhetsområde, samt även höja blicken och se över vilka nya energiområden vi kan utveckla i framtiden.

Då detta är en ny tjänst där stort fokus ligger på nya energilösningar, samt vårt pågående projekt ”Omställning av energisystemet i Gällivare till industriell restvärme”, kommer ditt arbete och engagemang ha en central roll för framdriften av dessa områden inom Gällivare Energi. Vi kan lova dig en varierande, nytänkande och samverkande roll där du tillsammans med övriga medarbetare ges stora möjligheter att utveckla Gällivare Energi mot en bredare och grönare energiproduktion.

Organisatoriskt kommer du att vara direkt underställd VD.

Exempel på arbetsinnehåll:

  • Stödja ordinarie verksamhet med din ingenjörskompetens och driva projekt i ordinarie verksamhet utifrån dess behov och prioriteringar
  • Projektledning med tillhörande ansvar och uppgifter i vårt nyligen uppstartade spillvärmeprojekt, där planering och uppföljning, samt resultat- och budgetansvar ingår
  • Samverka med industrin samt bygga nätverk med andra Energibolag i Norrbotten
  • Benchmarking och omvärldsbevakning/analys inom verksamhetsområdet
  • Bidra med din kompetens inom energieffektivisering, energiledning och beräkningsuppdrag

Om dig

Du har en ingenjörsutbildning från universitet/högskola, gärna med inriktning energi. För att trivas i den här rollen tror vi att du även har några års erfarenhet av området energi. Vi fäster stor vikt vid vem du är som person, dvs. att du är målinriktad och kommunikativ, samt har förmågan att planera, ta initiativ och ansvar för att nå uppsatta resultat tillsammans med andra. På Gällivare Energi, som är ett mindre bolag med ca 25 anställda, gillar vi att arbeta tillsammans. Vi värdesätter därför din förmåga att samarbeta, hjälpa till när och där det behövs samt att skapa goda relationer, internt med kollegorna såväl som med övriga samarbetspartners.

Att behärska svenska i tal och skrift är önskvärt men inget krav, engelska fungerar också bra! Vi ser gärna sökande med varierande etnisk bakgrund och kultur, samt även kvinnliga sökande då vår strävan är att öka mångfalden och perspektiven inom företaget, eftersom vi ser det som en styrka!

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett varierande och utvecklande arbete, där du får ta mycket eget ansvar och samarbeta med trevliga kollegor och chefer, samt en VARM kultur och bra arbetsmiljö! Utöver detta erbjuder vi friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och olika personalaktiviteter. Så sök nu och bli vår nya kollega!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Önskar du mer information om tjänsten eller företaget hör av dig till VD Erik Karlsson på telefon 072-243 22 36 alternativt mail erik.karlsson@gallivareenergi.se  eller gå in på vår hemsida www.gallivareenergi.se och läs mer om oss!

VARMT välkommen med din ansökan till jobbansokan@gallivareenergi.se senast den 31 januari 2024.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart du kan.

Vi har för denna tjänst gjort medieval och undanber oss därför fler förslag.